1 April grappen voor het onderwijs, in tijden van Corona!

Misschien heb je er door de Corona-omstandigheden en het verlengen van de maatregelen niet aan gedacht… maar het is vandaag 1 april! Normaal gesproken een dag om kinderen en ouders eens goed voor de gek te houden: het meenemen van een rol toiletpapier, het meenemen van flessen water of alle kinderen die ineens verschijnen in sportkleding.

Hoewel deze grappen nu niet mogelijk zijn, wil dat niet zeggen dat je via jouw School App geen grappen kan uithalen. Hierbij wat leuke ideeën om deze dag, ondanks de omstandigheden, wat luchtiger door te komen! Deze kan je zowel via een pushbericht als persoonlijk bericht naar ouders sturen!

Plak huiswerk op de ramen!

Geef als school aan dat leerlingen het huiswerk op de ramen moeten plakken. Er zijn namelijk leraren die vandaag een rondje fietsen om van iedereen het huiswerk te controleren. Wil je het nog spannender maken? Geef dan aan dat de school een drone inzet!

Digitale luizencontrole

Nu de scholen dicht zijn moet de luizencontrole thuis uitgevoerd worden. Gelukkig is er een site waar je nu digitaal je haren kan laten checken. Bezoek deze website en laat je kinderen testen op luizen!

Zoek de verschillen

Zoek een leuke kleurplaat en plaats deze dubbel op papier. Zet erboven: “zoek de 5 verschillen”. Natuurlijk zijn deze er niet, maar ouders en kinderen zijn wel even bezig!

Slaaponderzoek

Ideaal voor de ouders; het slaaponderzoek! Het is belangrijk dat kinderen genoeg slapen. Vandaag is een goede dag om na de lunch een middagdutje te doen en te ‘meten’ hoe snel je kind in slaap valt. Even een momentje voor jezelf 😉

Gym Cito toets

Laat ouders tegen de kinderen zeggen dat ze vanuit school de opdracht hebben gekregen om een Gym Cito-toets af te nemen. Natuurlijk wel aangepast naar de thuissituatie. Vervolgens kunnen ouders de kinderen allemaal gekke opdrachten laten uitvoeren:

  • Laat ze koprollen maken op bed
  • Vanaf een bepaalde afstand was in de wasmand gooien
  • Ei op een lepel en dan van de eettafel naar het aanrecht lopen
  • In de tuin een parcours lopen met een bekertje water op het hoofd

De gehele dag kunnen opdrachten worden gegeven, waar ouders notities van kunnen maken. Aan het einde van de dag delen ze de score met hun kinderen: 1 april!

Bekijk hier het voorbeeld van de Cito toets bewegingsonderwijs voor de middenbouw. 

Banaan woordzoeker

Download hier de woordzoeker die is gemaakt door Evert Kwok en zoek het woord banaan! Succes 😉