4 trends voor het design van jouw basisschool website

Website design speelt een steeds belangrijkere rol voor basisscholen. Het zorgt voor een goede eerste indruk met een school en daarnaast straalt een mooie schoolwebsite professionaliteit uit. Bezoekers verwachten tegenwoordig meer van een website dan een standaard website met platte tekst. Met deze 4 tips krijgt jouw basisschool website het design die inspeelt op de trends van nu.

Mobile First

Het grootste percentage bezoekers is afkomstig van mobiele apparaten . Een werkende mobiele website met een vernieuwd design zorgt voor een goede leesbaarheid en daarnaast is het zeer gebruiksvriendelijk. Besteed daarom meer aandacht aan de mobiele versie van de website dan aan de desktopversie.
Wanneer een website niet goed werkt op het apparaat waarop de website bekeken wordt, dan heeft dit gevolgen op de Google Ranking van de website, zorg daarom dat de website goed werkt.

Eenvoudig ontwerp

Wanneer het design te veel technische snufjes en content bevat, is de kans groter dat sommige functies niet op alle apparaten, platformen en browsers kan worden geladen. Ondanks dat een website met veel grafische elementen er mooi uit kan zien, gaat dit vaak ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Houd daarom het ontwerp van je website eenvoudig.

Toegankelijkheid

Een gedeelte van de bezoekers van je website heeft te maken met een beperking op het gebied van zien, horen en/of fysieke eigenschappen. Houd daarom rekening met deze groep bezoekers. Denk hierbij aan het soort lettertype, lettergrootte en mogelijke audio/video fragmenten. Hierdoor is de website voor iedereen toegankelijk.

Verwijzen naar deeplinks

Wanneer de basisschoolwebsite wordt gepromoot, wordt er vaak de startpagina als URL gestuurd. Hierdoor moet de gebruiker opzoek naar de gewenste pagina die hij/zij wil bekijken. Om deze stap weg te halen, kan er in plaats van de link naar de startpagina te verwijzen, meteen naar de link van de pagina gestuurd worden. Wanneer er bijvoorbeeld een mail wordt verzonden waarin staat dat er een open dag plaatsvindt, kan je beter de link van de evenementen pagina versturen dan de normale startpagina van de website: www.jouwbasisschool.nl/evenementen .