Hoeveel van de huidige ouders bezoeken jouw website nog?

Basisschool Apps gelooft dat het grootste aantal webpagina bezoeken afkomstig zijn van nieuwe bezoekers. Bestaande bezoekers bekijken de website nauwelijks of zelfs helemaal niet na het eerste gebruik. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel geeft Basisschool Apps een aantal mogelijke oorzaken en tips over hoe jouw basisschoolwebsite vaker door bestaande bezoekers wordt bezocht.

Gebruiksvriendelijkheid

Een belangrijke oorzaak van het niet terugkeren van bestaande bezoekers begint bij de basis van jouw basisschoolwebsite. Wanneer deze niet goed is opgebouwd en de informatie slecht te vinden is, wordt er niet met plezier de website bekeken, waardoor een mogelijke terugkeer op de website niet zeker is. Ga daarom na of de navigatie van jouw basisschoolsite goed is opgebouwd en is afgestemd op de vraag van jouw doelgroep.

Niet relevante content

Wanneer er regelmatig relevante en interessante content voor de doelgroep van jouw website wordt geplaatst, wordt het voor hen ook interessanter om vaker de website te bezoeken. Zoek daarom uit wat jouw doelgroep interessant vindt en publiceer aan de hand hiervan de content op de website.
Daarnaast wordt regelmatig nieuwe content op de website door Google ‘gewaardeerd’, waardoor je website hoger komt in Google. Dit heeft gevolgen op de ranking in Google waar jouw basisschoolwebsite op komt te staan.

Verbondenheid

Wanneer bezoekers op bepaalde content kunnen reageren en zij hier vervolgens reactie op krijgen, voelen zij zich gewaardeerd en daarnaast verbonden met de basisschool en website. Het gevolg hiervan is dat bezoekers terugkomen.

Met het gebruik van een app kun je ouders meer verbonden met de school laten voelen. Je kunt bijvoorbeeld pushberichten sturen waardoor gebruikers van de app direct op de hoogte zijn van gebeurtenissen en hier waar nodig op kunnen reageren. Daarnaast heeft tegenwoordig iedereen een mobiel op zak, waardoor een app van jouw basisschool door iedere bestaande gebruiker gedownload kan worden.

Ervaar zelf met een gratis demo-website en gratis demo app hoe je oriënterende en huidige ouders optimaal kunt betrekken.