Top ouder-introductie-avond, in één avond op de hoogte!

Je gaat werken met een nieuw platform, in dit geval een app, binnen de school. Heel handig, nadat je zelf duidelijk hebt hoe alles werkt en wat de mogelijkheden hiervan zijn. Maar naast dat je het zelf onder de knie hebt moeten de ouders hier ook van op de hoogte worden gesteld. Hoe kun je dit nu het beste aanpakken als school?

Ook het team van Arnoldus van Os werd door het enthousiaste team van ParentCom overtuigd van de voordelen van een app als extra communicatiemiddel. Zij zijn hier dan ook direct mee aan de slag gegaan. Al snel kwamen zij tot de conclusie dat zij de ouders ook zo enthousiast wilde maken als zijzelf door hen goed te informeren over de app en alle mogelijkheden hierbij.

Zij besloten een inloopmiddag en ouderavond te organiseren. De inloopmiddag hebben wij zelf verzorgd. Hierna vroegen zij zich af hoe zij de ouderavond inhoudelijk konden vormgeven en of een aanwezigheid van ParentCom daaraan bij zou dragen. Na een gesprek hierover met ParentCom hebben zij samen besloten de organisatie van deze ouderavond volledig bij ParentCom te leggen. Wij zijn vervolgens direct aan de slag gegaan met het organiseren van deze ‘ouder introductie avond’ om de app zo goed en enthousiast mogelijk te introduceren.

Op woensdagavond 12 december vond de ouderavond plaats, en met succes!

 Tijdens deze avond werden verschillende zaken besproken, waardoor voldoende duidelijkheid ontstond voor alle ouders die zijn gekomen. Naast informatie over de app met de daarbij horende mogelijkheden en opties was een sterk onderwerp AVG. Want hoe zit het nu met de privacy van hun kinderen? Waar gaan al deze gegevens naartoe? Vragen waar veel ouders graag het antwoord op hoorden.

Al met al veel informatie voor ouders zodat zij direct weten waar zij aan toe zijn en wat hen te wachten staat. Daarnaast hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over de privacy van hun kind(eren) en ook alle verdere vragen zijn beantwoord. Het was een hele geslaagde ouderavond die wij en het team van Arnoldus van Os alle scholen zouden aanraden.

“Onze ICT’er heeft een telefonisch gesprek gevoerd met de medewerker van ParentCom voorafgaand aan de informatieavond om de verwachtingen van beide kanten af te stemmen. De avond werd verder voorbereid en uitgevoerd door de medewerker van ParentCom. Dit werd als werkdruk verlagend ervaren door ons team.”