Vergeet de papieren inschrijflijsten op de deuren!

Waarschijnlijk komt het je wel bekend voor: de chaos die het plannen van de tien-minutengesprekken met zich meebrengt. De ene school plakt de papieren inschrijflijsten op de deur van de klas en de andere school legt grote vellen papier in de aula.

Rommelig en oneerlijk

Het inschrijven via de papieren inschrijflijsten kan enorm rommelig worden. Denk bijvoorbeeld aan ouders die uiteindelijk toch een andere dag of tijdstip willen. De eens zo overzichtelijke inschrijflijst staat nu vol met doorgestreepte namen en tijden.

Daarnaast kan dit proces ook als oneerlijk worden gezien. Zo heb je altijd ouders die niet meteen op de eerste inschrijfdatum aanwezig zijn i.v.m. werk. Grote kans dat zij hierdoor te laat zijn om zich in te schrijven op bepaalde voorkeursdata.

Plan oudergesprekken eenvoudig en digitaal

Wij zeggen het wel eens vaker: “papier is verleden tijd!”. Dit geldt ook voor het plannen van oudergesprekken. We leven in een tijd waarin alles snel moet en steeds meer digitaal gaat. Papieren inschrijfformulieren passen daar dus totaal niet meer bij! Ook het inschrijven voor ouder- en/of 10-minutengesprekken kan voortaan digitaal.

Met Schoolgesprek geeft de leerkracht digitaal aan wanneer hij beschikbaar is. Per e-mail worden alle ouders tegelijkertijd uitgenodigd om zich aan te melden voor de gesprekken. Wanneer de ouders zijn ingelogd kiezen ze een tijdslot. Ook kunnen ze eventuele opmerkingen doorgeven. Zitten er meerdere kinderen van één ouder op dezelfde school? Geen probleem, hier wordt met de planning rekening mee gehouden!
Nadat de gegevens zijn ingevuld en het tijdstip is gekozen ontvangt de ouder een bevestiging per e-mail.

Inschrijven via de app!

Om het inschrijven voor zowel ouders als docenten nóg makkelijker te maken en soepeler te laten verlopen, hebben wij een koppeling met Schoolgesprek in onze app. Hiermee kunnen ouders via de app van jouw school zichzelf inschrijven voor de ouder- en/of 10-minutengesprekken. Login, kies een dag en tijdstip en bevestig de afspraak!

Officiële samenwerking met Schoolgesprek

Schoolgesprek is dé specialist op het gebied van oudergesprekken. Dit is dan ook de reden dat wij een officiële samenwerking zijn aangegaan. Door deze samenwerking mogen klanten van Basisschool Apps nu tijdelijk de gespreksplanner gratis uitproberen. Schrijf jouw school in, vraag een proeflicentie aan en overtuig jezelf van het gemak van Schoolgesprek!

“Voor het inplannen van oudergesprekken hadden we voorheen altijd grote A3-vellen in de aula liggen. Ouders konden dan maandag tot en met vrijdag op school komen om, met pen, hun tijden in te vullen. Ook dat was mij een reden om het anders te gaan doen. Omdat jij als werkende ouder pas op woensdag je tijd kan kiezen, je dan achteraan moet aansluiten. Nu dit via de app geregeld wordt heeft iedereen evenveel kans om een gunstig tijdstip te bemachtigen.”

Annemieke Bosmans – Directeur Eenbes Brede School Dommeldal